top of page

Alles samen met elkaar - in contact

"Alles samen met elkaar - in contact”


Ik houd zo van de zinnen en bewegingen die leerlingen maken, als ze ongefilterd, puur aanwezig en zich waarachtig uiten aan het einde van een les of sessie. Dit zei een leerling vandaag op mijn vraag hoe ze zich voelde, na haar zingen: “Alles samen met elkaar - in contact”.

Daarvoor noemde ik in woorden, dat wanneer we zowel onze weerstand als ons verlangen - oftewel de dualiteit in ons de ruimte geven en laten klinken, dat we dan heelheid ervaren. En dat we daarmee onze pijn helen, van afgescheiden en “half” leven. En dus Heel leven.


Mijn woorden, uitgesproken aan het begin van de les, landden toen niet helemaal.

Aan het einde van de sessie, waarin de leerling nieuwsgierig en moedig op onderzoek ging naar hoe het klonk wat er zich in haar aandiende, rolden deze wijze woorden uit haar mond, met die cirkelende beweging rond het hart gebied.


Nu wist ze wat ik bedoelde, met heelheid, juist als we de dualiteit belichamen. Nu kende ze de somatische (=fysieke en emotionele) ervaring van heelheid, heling. Alles samen met elkaar, in contact. Dat is “heerlijk” - riep ze bijna uit.

En dat kan ik alleen maar be-amen. Dus: amen.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page