top of page

Reviews

Charo’s lessen gaan van hart tot hart; haar lessen zijn heel speciaal. Ze probeert niet jouw stem in een lied te passen maar gaat samen met jou op avontuur om te ontdekken wat jouw eigen unieke geluid is. Charo stuurt niet maar volgt, moedigt aan en is oprecht nieuwsgierig naar jouw stem. Zij verbindt zich met jou zodat jij je met jouw stem kan verbinden. Fijn!

Susan, 40

"Charo is een hele lieve, zorgzame en betrokken docent die luistert naar haar leerlingen. Ze kijkt naar hoe jij als persoon werkt. Charo is erg flexibel en kan daardoor direct reageren op hoe jij als leerling die dag binnenkomt. Ze leert je niet alleen zingen, maar koppelt het zingen aan je eigen lichaam. Door te zingen, door beter te worden en je angsten te overwinnen, krijg je namelijk steeds meer inzicht over hoe je stem werkt. Charo gaat samen met je opzoek naar je zelfvertrouwen en maakt je zelfbewust. Ik ga altijd met veel plezier naar de zanglessen bij Canto! en kom met nog meer plezier en een soort rust weer thuis."

Dieneke, 24

De workshop 'Kom Hier Dat Ik U Draag' was een hernieuwd besef hoe krachtig de steun van andere vrouwen is in de weg die we allemaal bewandelen. Bezield begeleid door Charo, voelde de middag als een uitnodiging en een warme omhelzing tegelijk. Zeer aan te raden! 

Eveline, 37

Vóór mijn allereerste ademsessie met Charo was ademhalen iets wat er

gewoon was, iets wat ik al 40 jaar deed zonder er bij stil te staan.

Wat ben ik onwijs blij dat ik door Charo heb mogen ervaren dat ademen zoveel

meer voor je kan betekenen. In deze 3 sessies heb ik verlichting, verzachting,

verwerking, opluchting, blijdschap en verwondering mogen voelen en ervaren.

En dat het soms simpelweg al genoeg kan zijn om bewust stil te staan bij een

in- en uitademing.

Wat ik zelf heel prettig vond was dat Charo bij mij thuis kwam. Van tevoren

nam zij altijd uitgebreid de tijd om uit te leggen wat een sessie inhield, maar

bovenal om oprechte connectie met elkaar te maken. Daardoor vertrouwde ik

Charo compleet en voelde het samenwerken ook als ‘thuis komen’.

Charo is een zeer warme, vakkundige, geduldige, opmerkzame vrouw en coach.

Iemand van wie ik nog heel veel hoop te leren.

Carlijn, 40

Ik vond de workshop Stembevrijding erg fijn, die mij ook wat nieuwe inzichten bracht. Het samen zingen (of in ieder geval geluid maken) vond ik erg krachtig en zeker op het einde met “dit ben ik” dat door iedereen gezongen werd. Mooi om mee te maken. 

 

Het was ook best pijnlijk om te merken dat het voor sommige mensen echt heel moeilijk is om zich te laten zien en uit te spreken. En tegelijkertijd de troostende realisatie dat iedereen met zijn of haar eigen onzekerheden leeft en dat we ons daardoor soms laten beperken. 

 

De acceptatie die je jezelf toestaat door als een mantra “dit ben ik” op te zeggen en te zingen  voelde goed. Inderdaad, dit ben ik. En dat is helemaal prima. 

 

Al met al erg leerzaam! Bedankt dus. 

Rogier, 40

Review coach
review stembevrijding

"Charo made me realise how much I love music and I have learned so much from her.

Not only the various techniques that colours your voice, but also self-confidence. She taught me that there are so many 'colours' I have yet to discover. Why 'colours'? Because, when you can't explain the world you see in words, you show it by painting it with your own 'palette of colours' through music."

Lok Cheng, 24

"Charo heeft mij van begin af aan gemotiveerd, geïnspireerd en gestimuleerd om mezelf uit te dagen en van zingen nog meer mijn passie te maken. Mede door haar coaching ‒op technisch, maar ook persoonlijk gebied‒ ­­ben ik zekerder geworden van mijn stem en daarmee ook van mezelf. Zingen voelt bevrijdend en het is prachtig om anderen te raken door je kwetsbaar op te stellen en hen al zingend een verhaal te vertellen."

Manon, 31

"Canto! staat voor professionele zanglessen, met veel inspiratie, energie, humor en plezier! Iedere week een avond intensief met zang bezig zijn is heerlijk, zeker met de professionele begeleiding van Charo. Het helpt om ‘uit je hoofd’ te komen, met je lijf bezig te zijn. Voor mij een heel fijne escape aan de drukte van alledag! De focus ligt op houding en uitstraling, plezier en positieve energie. Ik leer daar veel van en het maakt dat ik iedere keer met meer energie naar huis ga! "

Lysanne, 30

"Zingen doe je niet alleen met je stem maar met je hele lichaam, in rust en ontspanning. Dat is een van de belangrijkste dingen die Charo mij geleerd heeft. Ik heb ongeveer twee jaar bij haar op les gezeten en kwam binnen met een basis zangtechniek. We zijn samen aan de slag gegaan en dat is misschien wel het belangrijkste: dat je SAMEN jouw stem ontwikkelt. Ze laat je zelf voelen en ervaren wat er gebeurt van binnen. Ook heeft ze mijn repertoire kennis verbreed, uitdagingen gezocht en me geleerd goed materiaal voor mijn stem uit te zoeken. Charo heeft mij ook begeleid bij audities en mede dankzij haar studeer ik nu aan een professionele musical opleiding en beschik ik over een goeie zangtechniek."

Liza, 18

bottom of page