Visie

Jij hebt een stem die gehoord mag worden,

want jouw stem is uniek! 

Basis

Canto! helpt jou om de basis van je eigen stem te vinden. Wat is jouw klank, wat komt er van nature naar buiten? En wat zijn aangeleerde 'trucjes' die je kan loslaten? Misschien ervaar je overbodige spanningen in je lichaam, zoals opgetrokken schouders of een geknepen keel. Deze leer je te signaleren en ook weer los te laten. Hierbij is het vertrouwen dat je als leerling voelt in de les, erg belangrijk. Niets is raar, lelijk of fout, groei kan alleen maar ontstaan vanuit ontspanning. Vanuit deze nieuw gevonden basis, werken we vervolgens aan het aanleren van gezonde zangtechnieken.

1.

Methode

Canto! gelooft niet dat één pasklare methode voor iedereen het gewenste effect zal creëren. Daarom wordt er naar elk individu op zich gekeken. Hoe leer jij het best; wat is jouw 'taal' als het gaat om het aanduiden van wat jij ervaart tijdens het zingen? Gaandeweg zal er een persoonlijke methode worden ontstaan die het best aansluit bij de leermanieren van jou als leerling. Elementen uit verscheidene zangmethodes kunnen worden toegepast in de lessen, zoals EVT (Estill Voice Training), klassieke zangtechniek en stembevrijding. 

2.

Techniek

Een juiste zangtechniek geeft jou de vrijheid om een lied te zingen precies zoals jij dat wilt. Punten waar aan wordt gewerkt en die de algehele controle zullen vergroten, zijn:

* adem

* ademsteun

* lichaamshouding

* articulatie

* klankvorming

* stembereik

* stemaanzet

* verschillende stemklanken

   en -kleuren

3.

Artisticiteit

Canto! gelooft in de eigenheid en artisticiteit van elke zanger. Naast het aanleren van vrij stemgebruik en een passende, goede techniek, brengt de muzikale en mentale beleving van een lied het geheel pas echt tot leven! Wat spreekt jou aan in een bepaald lied, welk verhaal breng je ermee over aan je publiek en hoe fraseer je het lied op jouw eigen muzikale wijze? In de lessen word je stap voor stap begeleid in het vormen en brengen van een lied op jouw eigen en unieke wijze.

4.

Persoonlijke ontwikkeling

Zingen is heel persoonlijk. Je maakt namelijk muziek met een fantastisch, ingenieus ontworpen instrument: de stem. En die stem zit in jouw lichaam en maakt deel uit van jou als persoon.

Je gebruikt je stem elke dag: om naar de wereld te communiceren hoe jij je voelt, wat je wilt, wat je niet wilt, hoe je over iets denkt en ga zo maar door. Dat kan door te praten, maar dat kan ook door te zingen. Elk instrument, elke stem heeft zijn of haar eigen specifieke klanken en kwaliteiten. En soms ook drempels en valkuilen. Tijdens het werken met je stem - jouw persoonlijke instrument- kan het dus niet anders dan dat het persoonlijk wordt. Emoties als verdriet en onzekerheid maar ook blijdschap en vrijheid kunnen de revue passeren in de lessen. Canto! weet en beseft dat dit soms onvermijdelijk, maar ook nodig én heel leuk is om te kunnen groeien. Vocale én persoonlijke groei, zodat jij vrijuit - met vertrouwen en plezier - kan zingen wat jij wilt zingen!

5.

Info

info@zangschoolcanto.nl

06-51 57 41 82

 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Vind je stem en laat je horen!

Canto!

© 2018 by Canto!

unnamed.png

Meld je aan voor de nieuwsbrief!