top of page

Stembevrijding,
Ademwerk & Polyvagaal Theorie 

back-view-backlit-city-847483_edited_edi

"Na een les stembevrijding voel ik me zó levendig!

Ik wist niet dat er zoveel kracht in mij zat."

Jij wilt leven.

Je wilt je vrij voelen.

Om te laten zien en horen wie jij bent.

Maar je merkt dat er een blokkade is; iets houdt je tegen om voluit te zijn wie jij bent.

Voluit te laten klinken, hoe jij klinkt. 

Om voluit jouw stem te laten horen.

Voluit klank te maken vanuit jouw hart. 

Canto! verwelkomt je met open armen.

Lees hieronder meer over de individuele sessies en groepsworkshops Stembevrijding, en over combinaties met Ademwerk en de Polyvagaal Theorie. 

Lees hier een blog over Stembevrijding!

back-view-backlit-city-847483_edited_edi

Stembevrijding Individueel

Een individuele sessie Stembevrijding van 90 minuten 

Foto site Cantantes 3.jpg

Stembevrijding Groepsworkshop

Stembevrijding in een groepsworkshop 

-24 mei 2024

-14 juni 2024

Opera Singer with Eyes Closed

Vrije Stem Lokaal 

Vrij zingen. Vrij van vorm, vrij van verwachting.

Schermafbeelding 2022-11-02 om 12.33_edited.jpg

Stem, Adem & Lijf

~ Traject van 4 maanden

April / Juli 2024 

Wie ben ik, onder mijn laagjes van patronen en conditionering, overleving en overtuigingen?

Op onderzoek via Stembevrijding, Breathwork en de wetenschap over het autonoom zenuwstelsel, door de lens van de Poly Vagaal Theorie bekeken.

Individuele Sessie

In een individuele sessie Stembevrijding nodig ik je uit om te onderzoeken wat ernaar verlangt om gehoord en gezien te worden en wat het is wat jou tegenhoudt daarin. Vanuit een veilige ruimte, waarin alles er mag zijn wat aan bod komt, gaan we samen op pad om dat verlangen stem te geven en tot expressie te brengen.

 

Want diep van binnen weet je hoe bevrijdend het is om helemaal de ruimte te nemen om te laten zien en horen wie jij bent. Om voluit te klinken en voluit te leven. 

Elke sessie ziet er anders uit, we werken vanuit jouw persoonlijke verlangen en altijd passend in het moment, het hier en nu. Het kan zijn dat we werken vanuit een bestaand lied, wie weet ontstaat er zomaar een lied en begeleid ik je juist wel of niet op de piano. 

Mocht dat passend of gewenst zijn, kunnen we ook de combinatie maken met Ademwerk, waarin we de bewuste ademhaling gebruiken als ingang tot een diepere laag.

Bij Stembevrijding gaat het niet om zangtechniek of "goed" zingen, maar gaat het om het uiten van jezelf.

 

Om voldoende tijd te hebben voor een volwaardige sessie, zijn kortere proeflessen niet mogelijk bij Stembevrijding.

 

Lesduur: 90 minuten

Tarief: €125 (incl BTW) 

Lesdagen: in overleg

Leeftijd: 18-100 jaar

Je hebt geen zangervaring nodig en je hoeft niet goed of mooi te kunnen zingen.  

Sessies kunnen in het Nederlands of Engels worden gegeven! 

Meld je hier aan!

Logo klein.png

Groepsworkshop ochtend

In deze ochtend workshop Stembevrijding gaan we in groepsverband op pad; ik nodig je uit om te onderzoeken wat ernaar verlangt om gehoord te worden en wat het is wat jou tegenhoudt hierin. Vanuit een veilige ruimte, waarin alles er mag zijn wat aan bod komt, gaan we samen op pad om dat verlangen stem te geven.
Elkaar horen én gehoord worden door anderen, is een spannend maar ook helend onderdeel van deze workshop: je bent niet alleen in het verlangen te zingen, en helemaal gehoord te worden voor wie je bent. Je doet het zelf, maar je bent niet alleen. Elkaar ontmoeten in deze ruimte is verbindend en verzachtend.

Diep van binnen weet je hoe bevrijdend het is om helemaal de ruimte te nemen om te laten zien en horen wie jij bent. Om voluit te klinken en voluit te leven. 

Lees hier een ervaring van een oud-deelnemer. 

 

Lesduur: 3 uur

Tarief: €85 (incl BTW) 

Datum: 9:15-12:15 uur, vrijdag 24 mei 2024 - nog plek

​Leeftijd: 21-100 jaar

Je hebt geen zangervaring nodig en je hoeft niet goed of mooi te kunnen zingen.  

Lessen worden in het Nederlands gegeven.

Meld je hier aan!

Logo klein.png

Groepsworkshop 1-daagse "Dit ben ik"

Deze workshop is speciaal bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met Stembevrijding en graag een stapje verder willen zetten. 

Voortbordurend op je Stembevrijdende ervaringen, is de uitnodiging om te oefenen alles van jezelf mee te nemen naar buiten toe: "dit ben ik" - onvoorwaardelijk. Hoe dat ook moge voelen, hoe dat ook moge klinken. 

Vervolgens maken we bewust een tweede stap; jezelf onvoorwaardelijk meenemen, in contact met de ander. Want het is één ding om jezelf onvoorwaardelijk te laten horen, en het is een tweede om gehoord te worden door de ander - misschien wel óf niet ontvangen te worden. En hoe blijf je dan toch bij jezelf? 

Juist omdat iedereen al ervaring heeft, kunnen we vlotter en dieper met elkaar aan de slag tijdens deze groepsworkshop. 

Ik verwelkom je met open armen, om jezelf onvoorwaardelijk te laten horen en in te brengen in het contact met de ander.

Lesduur: 10:00-16:00 uur 

Tarief: €155 (incl BTW) 

Lesdag: 14 juni 2024

Locatie: Bloemendaal

Leeftijd: 18-100 jaar

Meld je hier aan!

Logo klein.png

Traject: Stem, Adem en Lijf 

Jezelf zijn. 

Het zijn grootse woorden, met een nog grotere betekenis, die zo snel en vaak gezegd worden. Maar jezelf zijn, hoe doe je dat? Wat is je Zelf? Wie is jouw Zelf? En hoe ben je dat dan? Wat is zijn eigenlijk? En wie ben je onder al je lagen van persoonlijkheid, patronen en mechanismen? Het zijn vragen, waar het antwoord zich misschien wel niet laat vangen in woorden. Maar wat wel te vinden en ervaren kan worden binnen in onszelf. En misschien ligt daar wel de sleutel naar waarachtig Zijn: het zelf ervaren van de vraag én het antwoord.

 

In dit traject van ruim 4 maanden wordt je uitgenodigd op onderzoek te gaan naar jeZelf, langs de denk-constructen heen, zachtjes de aangeleerde angsten losser wekend. Zodat je meer in het domein van Zijn uithangt, dan in het domein van Doen of Denken. Het zijn de meest natuurlijke, soms onbewuste fysieke processen die ons in staat stellen om op een diepere laag van Zijn terecht te komen, waar tegelijkertijd ons bewustzijn groter is.

 

We doen dit door middel van de drie-eenheid Stem, Adem & Lijf. 

Ademwerk: bewust ademen, soms langere inademingen, dan weer langere uitademingen, soms snel, soms kalm.

Stembevrijding: Stem geven en naar buiten laten stromen hoe het voelt en roert in jou, zonder voorwaarden.

Lijf: Leren begrijpen en herkennen hoe jouw overlevingssysteem werkt en hoe jouw gedachten, emoties, fysieke sensaties en gedragingen er vervolgens uitzien. We doen dit aan de hand van de wetenschap over het autonoom zenuwstelsel, bekeken door de lens van de Poly Vagaal Theorie. 

 

Die hele fysieke, menselijke uitingen zoals stemklank, adem en ons lichaam blijken keer op keer de meest directe ingang tot ons Zelf. Dat deel van ons, wat Waar voelt, wat intens kwetsbaar en intens krachtig voelt, dat deel van ons dat onveranderlijk ís. Dat deel van ons wat in verbinding staat met het Aardse en met het Hemelse. Misschien wel dat deel van ons waarin Ziel en Lichaam niet twee, maar één zijn. Lees hier meer in de blog. 

 

Nadat Charo in juni '22 met succes haar opleiding tot Ademcoach afrondde, en met haar studie over de Poly Vagaal Theorie en het autonoom zenuwstelsel, herkent ze de kracht van de drie-eenheid van Stem, Adem & Lijf. "Het is een prachtige manier om tot de essentie te komen. Van onszelf, van onze kracht, van ons licht."

De lengte van het traject, de vaste samenstelling van de groep en het werken in zowel groepsverband als de individuele begeleiding, geeft je de mogelijkheid die essentie in een veilige setting te vinden en naar buiten te brengen.

 

Wat: Een traject van 4 maanden, met 8 contact momenten - zowel in groepsverband als individuele begeleiding, online community en tussendoor "thuiswerk"

Wanneer: 12 april - 19 april - 17 mei - 7 juni - 28 juni - 12 juli 2024 9:15-12:15 u 

tussendoor worden in totaal 2 individuele sessie gepland (in overleg met elkaar precieze datum)

Waar: "Je bent nu hier", Haarlem  

Investering: €790

Leeftijd: 25-100 jaar

Meld je hier aan!

Logo klein.png

Vrije Stem Lokaal 

Vrij zingen. Vrij van vorm, vrij van verwachting, vrij om te zingen waar de stroom je heen leidt. 

 

In het Vrije Stem Lokaal zing je gezamenlijk op een ‘Stembevrijdende’ manier; gedurende een uur laat je jouw klank komen, precies hoe dat lekker voelt voor jou. Begeleid op de piano, als onderdeel van het grotere geheel van stemmen, klanken en harmonieën. 

 

We gebruiken geen vaststaande vormen, zoals Mantra’s of liedjes, maar je improviseert. Het nodigt je uit in een (heerlijk!) spanningsveld wat hierdoor ontstaat, tussen het vinden van jouw eigen stroom in verbinding met de stroom van de anderen. Waar kom je in harmonie met de ander, waar verlies of vind je het contact met jezelf of waar schuur je misschien tegen het geheel aan?

We openen het Vrije Stem Lokaal met een korte check-in, en ronden het geheel af met een check-out, waarin je met woorden nog kunt uitwisselen hoe dit voor je was.  

 

Deze cursus is een reeks van 6 keer.

Ik verwelkom je met open armen, om op een vocale reis te gaan met jouw stem en muzikaliteit!

Lesduur: dinsdag 13:15-14:45 uur 

Tarief: €245 (incl BTW) 

Lesdag: 23-1, 27-2, 26-3, 16-4, 28-5, 25-6 2024

Locatie: Bloemendaal

Leeftijd: 18-100 jaar

Meld je hier aan!

Logo klein.png
Indiv stemb
SAL
groep stemb
Reeks St Groep
Vrij Stem Lokaal
moeder stemb
bottom of page