"Elk individu is anders, elke stem is anders, iedereen leert anders en hoe je je voelt kan ook nog eens per dag verschillen. Deze variabelen maken het werken met mensen en hun stemmen zo interessant voor mij.

Als aan het einde van de rit de leerling niet alleen op vocaal gebied is gegroeid, maar zich misschien ook op persoonlijk vlak heeft ontwikkeld, is mijn doel behaald!"

Docenten

Charo Durán

Charo Durán heeft haar studie Muziektheater/Musicaltheater aan het conservatorium in Alkmaar gevolgd en met succes afgerond in 2008. Naast zang als hoofdvak, volgde zij ook vakken als acteren, dansen, muziektheorie, methodiek en didactiek. Ze heeft daarmee zowel haar docerende graad als uitvoerende Bachelor of Music behaald. 

Hierna heeft ze meerdere cursussen gevolgd, waaronder de succesvolle zangmethode EVT en is ze in juni 2020 afgestudeerd tot Stembevrijder aan het Centrum voor Stembevrijding, onder leiding van Jan Kortie en Sarah Jens.

 

Als docent heeft zij zich zo door de jaren heen gespecialiseerd in het geven van zanglessen waarbij de juiste techniek helder en concreet wordt aangeleerd, zonder daarbij het persoonlijke aspect van zingen uit het oog te verliezen. Het stembevrijdende aspect van het zingen neemt zij  mee in haar lessen, en worden vanaf 2020 in aparte lessen en workshops aangeboden. 

In 2016 richtte ze Zangschool Canto! op, vanuit het verlangen haar visie op zingen en zanglessen in volledige vrijheid en authenticiteit te kunnen vormgeven. Gestaag groeit Canto! uit tot een levendige community van enthousiaste, bezielde en hemels klinkende zangers in Haarlem.

Naast doceren is Charo Durán ook actief als uitvoerend zangeres. In haar optredens laat ze haar Boliviaanse en Nederlandse roots samensmelten en zingt Zuid-Amerikaanse (volks)muziek deels in het Nederlands en het Spaans.

Benieuwd? Klik hier!

  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle

"Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt tijdens de les. Ik ben er tijdens de les om je op weg te helpen en zeker niet om je te oordelen."

Marjolein Knoester - van Ledden 

Marjolein is, naast zangeres, ook afgestudeerd psycholoog. In 2018 heeft zij het roer omgegooid en heeft zij, na de opleiding Vocal Education afgerond te hebben, van haar passie haar werk gemaakt. Naast haar opleiding heeft zij zelf verschillende zanglessen gevolgd, en onder andere een één-jarige zangopleiding CVT (Complete Vocal Technique) afgerond. In 2020 zal zij zich verder verdiepen in de zangmethode EVT. De lessen bij Marjolein zijn persoonlijk en worden ingericht rondom de leervraag van de leerling. Zingen gaat niet alleen om techniek, maar raakt ook een persoonlijk vlak van iemand. In de lessen van Marjolein leer je techniek en gezond stemgebruik, maar ook hoe een lied jouw verhaal vertelt. 

 

Naast het doceren is Marjolein zelf ook actief als zangeres, vooral in de christelijke muziekwereld. Zij heeft meerdere keren als backing vocal gezongen, zowel live als het inzingen van cd opnames, voor zowel binnenlandse als buitenlandse artiesten. Marjolein begeleidt regelmatig kerkdiensten en worshipavonden, en zingt regelmatig op bruiloften.