Charo Durán C.jpg

"Elk individu is anders, elke stem is anders, iedereen leert anders en hoe je je voelt kan ook nog eens per dag verschillen. Deze variabelen maken het werken met mensen en hun stemmen zo interessant voor mij.

Als aan het einde van de rit de leerling niet alleen op vocaal gebied is gegroeid, maar zich misschien ook op persoonlijk vlak heeft ontwikkeld, is mijn doel behaald!"

278732337_1313766802485820_8218816889585626755_n.jpg

Docenten

Charo Durán

Charo Durán heeft haar studie Muziektheater/Musicaltheater aan het conservatorium in Alkmaar gevolgd en met succes afgerond in 2008. Naast zang als hoofdvak, volgde zij ook vakken als acteren, dansen, muziektheorie, methodiek en didactiek. Ze heeft daarmee zowel haar docerende graad als uitvoerende Bachelor of Music behaald. 

Hierna heeft ze meerdere cursussen gevolgd, waaronder de succesvolle zangmethode EVT en is ze in juni 2020 afgestudeerd tot Stembevrijder aan het Centrum voor Stembevrijding, onder leiding van Jan Kortie en Sarah Jens.

 

Als docent heeft zij zich zo door de jaren heen gespecialiseerd in het geven van zanglessen waarbij de juiste techniek helder en concreet wordt aangeleerd, zonder daarbij het persoonlijke aspect van zingen uit het oog te verliezen. Het stembevrijdende aspect van het zingen neemt zij  mee in haar lessen, en worden vanaf 2020 in aparte lessen en workshops aangeboden. 

In 2016 richtte ze Zangschool Canto! op, vanuit het verlangen haar visie op zingen en zanglessen in volledige vrijheid en authenticiteit te kunnen vormgeven. Gestaag groeit Canto! uit tot een levendige community van enthousiaste, bezielde en hemels klinkende zangers in Haarlem.

Naast doceren is Charo Durán ook actief als uitvoerend zangeres. In haar optredens laat ze haar Boliviaanse en Nederlandse roots samensmelten en zingt Zuid-Amerikaanse (volks)muziek deels in het Nederlands en het Spaans.

Benieuwd? Klik hier!

  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle

Foto: Jaap Kroon