top of page
Charo Durán C.jpg

"Elk individu is anders, elke stem is anders, iedereen leert anders en hoe je je voelt kan ook nog eens per dag verschillen. Deze variabelen maken het werken met mensen en hun stemmen zo interessant voor mij.

Als aan het einde van de rit de leerling niet alleen op vocaal gebied is gegroeid, maar zich misschien ook op persoonlijk vlak heeft ontwikkeld, is mijn doel behaald!"

278732337_1313766802485820_8218816889585626755_n.jpg

Docenten

Charo Durán

Charo Durán heeft haar studie Muziektheater/Musicaltheater aan het conservatorium in Alkmaar gevolgd en met succes afgerond in 2008. Naast zang als hoofdvak, volgde zij ook vakken als acteren, dansen, muziektheorie, methodiek en didactiek. Ze heeft daarmee zowel haar docerende graad als uitvoerende Bachelor of Music behaald. 

Hierna heeft ze meerdere cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder de succesvolle zangmethode EVT en is ze in juni 2020 na een 2 jarige opleiding afgestudeerd tot Stembevrijder aan het Centrum voor Stembevrijding, onder leiding van Jan Kortie. In 2021 heeft Charo haar certificaat tot Ademcoach behaald, na een intensieve opleiding over Ademwerk. En tussen 2020 en 2022 heeft zij meerdere geaccrediteerde cursussen gevolgd over de Poly Vagaal Theorie van Dr. Stephen Porges, o.a. van Deb Dana. 

 

Als docent heeft Charo zich door de jaren heen gespecialiseerd in het geven van zanglessen waarbij de juiste techniek helder en concreet wordt aangeleerd, zonder daarbij het persoonlijke aspect van zingen uit het oog te verliezen. Het stembevrijdende aspect van het zingen neemt zij  mee in haar lessen, en worden vanaf 2020 ook in aparte individuele sessies en workshops aangeboden. Per 2023 krijgt het coachende aspect in de algehele persoonlijke ontwikkeling van Canto's klanten ook meer ruimte, waarbij Ademwerk en de Poly Vagaal Theorie wordt gecombineerd met de Stem. 

In 2016 richtte Charo Zangschool Canto! op, vanuit het verlangen haar visie op stemgebruik en zingen in volledige vrijheid en authenticiteit te kunnen vormgeven. Inmiddels is Canto! uitgegroeid tot een levendige community van enthousiaste, bezielde en hemels klinkende zangers in Haarlem en omstreken.

Naast doceren is Charo Durán ook actief als uitvoerend zangeres. In haar optredens laat ze haar Boliviaanse en Nederlandse roots samensmelten en zingt Zuid-Amerikaanse (volks)muziek deels in het Nederlands en het Spaans.

Benieuwd? Klik hier!

  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle

Foto: Jaap Kroon

1280922.jpg

“Voor mij is muziek maken een expressiemiddel. Ik kan emoties en gevoelens uiten die ik nooit onder woorden zou kunnen brengen. Het is een heel fijn gevoel om dat te kunnen; zijn wie je werkelijk bent met al je goede en minder goede kwaliteiten. Het is mijn passie om mensen te begeleiden in hun muzikale ontwikkeling en samen te werken naar hun persoonlijke doelen. Authentiek en dichtbij jezelf blijven tijdens het ontwikkelen en experimenteren vind ik het belangrijkst.”

1280922.jpg

Lori Yiu

Lori Yiu is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en sindsdien werkzaam als zang & muziek docent, jazz zangeres, bandcoach, dirigent en allround musicus.

 

Op 6 jarige leeftijd begon Lori met het spelen van klassiek gitaar. Naarmate ze ouder werd, groeide haar interesse in andere muziekstijlen en begon de zoektocht naar haar (muzikale)identiteit. Zo heeft ze in haar tienerjaren als gitarist in psychedelische, rock- en folkbands gespeeld. Tijdens haar opleiding op het conservatorium, maakte ze kennis met het muzikaal leiderschap. Op het Utrechtse Centrum voor Kunsten heeft ze naast het geven van zangles, ook bandjes, koren en jeugdorkesten gedirigeerd. 

Sinds september 2022 geeft Lori binnen Canto! zanglessen.

bottom of page