Nieuws

18 juli 2020

In verband met het Corona virus, zal een en ander worden aangepast in de lessen. Lees hieronder wat het inhoudt voor jouw les. 

Individuele les

Vanwege de lengte en breedte van de lesruimte, is het mogelijk op maximaal 5 meter afstand van elkaar te staan. Daarnaast kan er worden geventileerd met frisse lucht en worden alle aangeraakte materialen schoongemaakt. Uiteraard zijn zowel docent als leerling niet ziek. Dit maakt het zingen binnen vier muren mogelijk op een veilige manier voor zowel jou als voor de docent. Indien je de voorkeur geeft aan online les, is dit uiteraard ook mogelijk via Zoom of FaceTime. Het vergt een kleine verandering in aanpak van zowel de docent als de leerling, maar maakt de les zeker niet minder kwalitatief waard! 

Duo en groepsles

Vanwege de lengte en breedte van de lesruimte, is het mogelijk op maximaal 2/3 meter afstand van elkaar te staan. Daarnaast kan er worden geventileerd met frisse lucht en worden alle aangeraakte materialen schoongemaakt. Uiteraard zijn zowel docent als leerling niet ziek. Dit maakt het zingen binnen vier muren mogelijk op een veilige manier voor zowel jou als voor de docent. De groepsles kan ook online worden gegeven, via Zoom of FaceTime. Het vergt een kleine verandering in aanpak van zowel de docent als de leerling, maar maakt de les zeker niet minder kwalitatief waard. Het samenzang onderdeel is dan natuurlijk niet helemaal mogelijk, maar de technische uitleg en voorzingen voor elkaar kan nog wel. 

Koorzang

De afgelopen weken hebben zowel Koor Canto! als De Cantantes online hun repetities gehad, met wat aanpassingen en extra's hier en daar verbazingwekkend fijn was! Met droog weer werd er in roulerende groepjes weer in fysieke vorm samen gezongen bij Canto! buiten op het grasveld. Zo kunnen we het plezier van samen zingen en het horen van elkaar, weer ervaren. Bij regen is er soms voor gekozen in kleine groepjes binnen te zingen, mits er voldoende aftand was en niemand ziekte verschijnselen had. Als er gezamenlijk wordt gezongen, wordt dit gedaan in een zig-zag positie, allemaal dezelfde kant op zingend. Zie koornetwerk.nl voor meer informatie hierover. Zij werken nauw samen met het RIVM.

Stembevrijding workshops

De groepsworkshops worden in kleinere groepjes gegeven, en gedurende een korter tijdsbestek. Vanwege de lengte en breedte van de lesruimte, is het mogelijk op maximaal 2/3 meter afstand van elkaar te staan. Daarnaast kan er worden geventileerd met frisse lucht en worden alle aangeraakte materialen schoongemaakt. Uiteraard zijn zowel docent als leerling niet ziek. Ook wordt er meer om en om gezongen, minder gezamenlijk. Als er wel gezamenlijk wordt gezongen, wordt dit gedaan in een zig-zag positie, allemaal dezelfde kant op zingend. Zie koornetwerk.nl voor meer informatie hierover. Zij werken nauw samen met het RIVM. Dit maakt het zingen binnen vier muren mogelijk op een veilige manier voor zowel jou als voor de docent. 

Mantra Light

Met groot succes werden de Mantra Light avonden online gegeven vanaf april 2020.Vanaf september zullen er in kleinere groepjes Mantra Light ochtenden worden gegeven, in combinatie met geleide meditaties. Vanwege de lengte en breedte van de lesruimte, is het mogelijk op maximaal 2/3 meter afstand van elkaar te staan. Daarnaast kan er worden geventileerd met frisse lucht en worden alle aangeraakte materialen schoongemaakt. Uiteraard zijn zowel docent als leerling niet ziek. Als er gezamenlijk wordt gezongen, wordt dit gedaan in een zig-zag positie, allemaal dezelfde kant op zingend. Zie koornetwerk.nl voor meer informatie hierover. Zij werken nauw samen met het RIVM.

Nieuw aanbod

Achter de schermen is Canto! bezig met het ontwikkelen van nieuw aanbod wat online kan worden gevolgd. Het zal een combinatie van meditatie, (mantra)zang en stembevrijdende oefeningen worden, binnen bepaalde thema's. Lees hier binnenkort meer over op de site of op de socials. 

Info

info@zangschoolcanto.nl

06-51 57 41 82

 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Vind je stem en laat je horen!

Canto!

© 2018 by Canto!

unnamed.png

Meld je aan voor de nieuwsbrief!