top of page

Wed, Aug 25

|

Karthuizershofje, Jordaan

Un Amor Revolucionario

Latijns-Amerikaanse Folklore liederen over Revolutionaire Liefde

Registration is Closed
See other events
Un Amor Revolucionario
Un Amor Revolucionario

Time & Location

Aug 25, 2021, 7:30 PM – 9:00 PM

Karthuizershofje, Jordaan , Karthuizersstraat, 1015 LP Amsterdam, Netherlands

Guests

About the event

Charo Durán zingt Un Amor Revolucionario - Latijns Amerikaanse folklore liederen over revolutionaire Liefde.

In dit liedjesprogramma zingt Charo Durán, begeleid op gitaar door Alvaro Pinto Lyon, voor een revolutie van de Liefde! De ziel van Latijns-Amerika staat symbool voor de verscheurdheid in ons, en het verlangen naar Eénheid. Het continent kan gekarakteriseerd worden door het intense vuur van haar Liefde, voor het leven, voor de passie, voor de romantiek, voor de natuur, voor de schoonheid, voor de muziek! En het continent is tegelijkertijd ook getekend door haar revoluties, tegen de dictatuur, tegen de onderdrukking, tegen het onrecht, voor gelijkheid. Een vijftal eeuwen van verdeeldheid in Latijns-Amerika en de strijd naar connectie en eenheid, als pleidooi voor onze persoonlijke revolutie voor liefde en eenheid.

Liedjes van bekende Zuid-Amerikaanse componisten en artiesten als Victor Jara, Violeta Parra, Mercedes Sosa, Natalia Lafourcade en Atahualpa Yupanqui worden in originele arrangementen gespeeld en deels tweestemmig gezongen. Tevens maakt Charo Durán gebruik van haar eigen dualiteit en creëert ze daarmee een nieuwe eenheid: de liedteksten hertaalt zij naar het Nederlands en wisselt zodoende het Spaans met Nederlands af in haar zang. Waarmee ze niet alleen haar eigen eigenheid benadrukt, maar haar 'bi-culturaliteit' inzet als bruggenbouwer, naar het veelal Nederlands sprekende publiek.

"Hoe continentale revoluties kunnen leiden tot persoonlijke gevangenissen en hoe de Liefde dan weer aanzet tot revolutionair liefhebben. De universele dans van Revolutie met Liefde, wordt zo een persoonlijke dans van Liefde met Revolutie."

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de steun van het Fonds Podiumkunsten. 

Entree: gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

Share this event

bottom of page