Online Socializing
Online Meditation

(online) Cursussen 

Naast stem- en zanglessen,

biedt Canto cursussen, workshops en activiteiten aan,

op het brede vlak van bewust leven en werken 

Online Socializing
Zenuwstelsel plaatje.png

Zingen & het Zenuwstelsel

Driedaagse cursus start

28 maart 2022

Stemgebruik bekeken door de lens 

van de Poly Vagaal theorie van Dr. Porges. Ben je benieuwd hoe dit precies werkt en hoe jij dit zelf bewust kunt inzetten om vrijer te bewegen in je stem én in het leven? ​

Quechua Indigenous Women

Vrouwencirkel +

Nieuwe cirkel start in

januari 2022

Samenkomen met een groep vriendelijke metgezellinnen. Met elkaar deinen op de stroom; delen, uitwisselen, bespreken, reflecteren, verdiepen, ervaren, verzachten en groeien in onszelf.

Thuiswerken foto 1.jpg

Hoe overleef ik het thuiswerken?

Een 7-delige audio serie

De hele dag achter je scherm, calls en vergaderingen, de huiselijke rommel aan de kant schuiven net buiten beeld. Voor je het weet rijgen de dagen zich aan elkaar vast, waarin privé en werk door elkaar heen lopen. 

Het vraagt nogal wat van je, dit thuiswerken. Hoe overleef je dat?

Zingen & het Zenuwstelsel - stemgebruik bekeken door de lens van de Poly Vagaal theorie

Er wordt wel eens gezegd dat de stem de spreekbuis van de ziel is. Hoe jouw stem klinkt, zou dus alles kunnen zeggen over jou. Misschien herken je wel, dat als je gestresst bent je stem bijvoorbeeld hard of juist afgeknepen klinkt. Of als je je rustig voelt, je heerlijk vrijuit kunt galmen. Los van een eventuele zangtechniek, zul je hebben ervaren dat je gemoedstoestand niet los staat van jouw zingen. Ben je benieuwd hoe dit precies werkt en hoe jij dit zelf bewust kunt inzetten om vrijer te bewegen in je stem én in het leven?   

 

In de workshop ‘Zingen & het Zenuwstelsel’ nodigen we je uit de stem te bekijken door de lens van de Poly Vagaal Theorie (PVT). 

 

De PVT, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, leert ons over de werking van het autonome zenuwstelsel in ons lijf. Kort gezegd, een grote groep zenuwbanen, die zich vanuit de hersenstam vertakt en o.a. hart, ademhaling, stem en spijsvertering reguleert. Het geeft ons zowel een wetenschappelijk als een ervaringsgericht inzicht in de samenwerking tussen het zenuwstelsel en de stem.

 

In de workshop Zingen & het Zenuwstelsel leer je de basis van de Poly Vagaal Theorie en ervaar je zelf de samenwerking tussen het zenuwstelsel en de stem. Wat gebeurt er met jouw zenuwstelsel als je zingt? En andersom, hoe beïnvloedt de staat van je zenuwstelsel jouw zingen? 

Als we ons hier bewust van zijn, kunnen we vervolgens bewust invloed uitoefenen op zowel ons zenuwstelsel als ons zingen. 

We gebruiken de theorie, de adem, de stem en muziek als middel om hiermee te oefenen en vertrouwd te raken. 

 

Deze workshop is geschikt voor iedereen die affiniteit heeft met stem en zingen, zoals zangers, stem professionals & coaches.

We kiezen ervoor met een kleine groep van maximaal 10 personen te werken, zodat iedereen individuele aandacht kan krijgen.  

 

De workshop wordt gegeven door Marijn Meijer en Charo Durán. Marijn is lichaamsgericht traumatherapeut geschoold in Somatic Experiencing®, Neuro Affective Developmental Psychology (NADP) en NeuroAffective Relational Model (NARM™). Ze is ook natuurgeneeskundige en heeft zich verdiept in werken met de stem d.m.v. stembevrijding. Charo is professioneel zangeres, gecertificeerd zangpedagoog, afgestudeerd Stembevrijder en geschoold in de Poly Vagaal Theorie door o.a. Heleen Grooten. Beiden hebben zij een geaccrediteerde cursus over de PVT met succes afgerond o.l.v. Deb Dana. 

 

Wat: Een driedaagse workshop “Zingen & het Zenuwstelsel, stemgebruik bekeken door de lens van de Poly Vagaal theorie” 

Wanneer: 28 maart, 4 april, 11 april, van 10:00-17:00 uur 

Waar: VillaVijf33, in Vijfhuizen (tussen Amsterdam en Haarlem)

Investering: €325, inclusief thee/koffie en hand outs.

Leeftijd: 18-100 jaar

Meld je hier aan!

unnamed.png

Vrouwencirkel +

Samenkomen met een groep vrouwen, verbinden en ons gedragen voelen in de zachte kracht van het vrouwelijke. Aan de hand van het boek 'Ongetemde Wijsheid' van Mirabai Starr met elkaar deinen op de stroom; delen, uitwisselen, bespreken, reflecteren, verdiepen, ervaren, verzachten en groeien in onszelf.

We doen dit door middel van lezen, meditatie, schrijven, tekenen, lichaamswerk, rituelen, praten en zingen. 

 

Niet gebonden aan ruimte en (Covid gerelateerde) beperkingen, zijn de samenkomsten online via Zoom. Vijf keer komen we samen, van waar dan ook ter wereld, online. Daarna is er een optie om elkaar te ontmoeten tijdens een wandeling in de duinen bij Overveen. Tussen onze samenkomsten door, ontvang je via mail aanvullende oefeningen of vragen die inspireren. 

Een ruimte waarin je jouw eigen zachte kracht kunt (her)vinden en koesteren, in de brede kracht van het collectief en de weidse kracht van Pacha Mama (De Grote Moeder). 

'Ongetemde Wijsheid' van Mirabai Starr laat aan de hand van inspirerende en mystieke vrouwen uit de wereldgeschiedenis zien wat vrouwelijke spiritualiteit is. Starr toont dat we inzichten met elkaar mogen verbinden en dat we met deze vrije geest veel meer openstaan voor wat het leven ons te bieden heeft. 'Ongetemde wijsheid' is een lijfboek: Starr verzamelde de wijsheden van vrouwelijke mystici als tegengif voor de verstoorde balans in de wereld. De verhalen van godinnen, mystici en de auteur zelf inspireren je als lezer om je vrouwelijke spiritualiteit te omarmen - ongeacht je gender. Over meditatie, jezelf openstellen, instorten, schuilen, co-creëren en meer.

 

Lesduur: negentig minuten, 5 bijeenkomsten + 1 optionele wandeling. Zie Agenda voor alle data.

Tarief: €89 (incl BTW) exclusief aanschaf boek (koop bij je lokale boekenhandel!)

Lesdagen: maandag 20:00-21:30 uur, start 17 januari 2022

Leeftijd: 18-100 jaar

Meld je hier aan!

unnamed.png
 
 
 

Hoe overleef ik het thuiswerken? 

De hele dag achter je scherm, calls en vergaderingen, de huiselijke rommel aan de kant schuiven net buiten beeld. En aan het einde van een werkdag van je bureau naar de bank doorschuiven. Voor je het weet rijgen de dagen zich aan elkaar vast, waarin privé en werk door elkaar heen lopen. 

Het vraagt nogal wat van je, dit thuiswerken. Hoelang gaat dit nog duren? En hoe overleef je dat? Wij helpen je graag! 

 

In één week begeleiden wij jou stapje voor stapje naar een prettiger woon- en werk situatie. Elke dag staat er een audiofragment voor je klaar van zo’n 10 minuten - bewust een audio, zodat je even niet naar een scherm hoeft te kijken, maar bijvoorbeeld met je ogen dicht in een fijne stoel kunt nestelen. Naast de audiobestanden, ontvang je een dagelijkse uitnodiging tot actie, concrete oefeningen die jij direct kunt inzetten om even los te komen van je werk. 

 

De “Hoe overleef ik het thuiswerken?” serie bestaat uit:

  • 7 audio’s: 1 audio per dag gedurende een week. 

  • 7 uitnodigingen tot actie, 1 oefening per dag gedurende een week

  • Bonus: Een Yoga Nidra, ook wel bekend als de ‘slaap yoga’. Een audio om volledig bij te kunnen ontspannen en wegdromen… 
     

Idealiter volg je de serie dagelijks gedurende 1 week, maar je hebt natuurlijk alle vrijheid om je eigen tempo te volgen. Alle audio’s en uitnodigingen tot actie staan op de site van Stem van Verbinding. Je kunt de serie één maand lang streamen en zo vaak herhalen als je wilt voor dezelfde prijs! 

Ben je bang dat je hier geen tijd voor hebt? Als je elke dag bewust 10 minuten neemt voor deze audio’s, dan geef jij jezelf 10 minuten de kans om weer op te laden. Dit draagt uiteindelijk bij aan efficiënter thuiswerken. Win-win dus! 

 

Onze hoop is dat je aan het einde van één week een stap hebt gezet naar een prettiger balans tussen werk en privé. 

Voor meer informatie of aankopen van de serie, zie www.stemvanverbinding.nl

Deze cursus is gecreëerd door Laura Stutvoet en Charo Durán.

unnamed.png