Online Socializing
Online Meditation

(online) Cursussen 

Naast stem- en zanglessen,

biedt Canto cursussen, workshops en activiteiten aan,

op het brede vlak van bewust leven en werken 

Online Socializing
Schermafbeelding 2022-11-02 om 12.33_edi

Stem, Adem & Lijf

Traject van ruim 3 maanden

Start februari 2023

Wie ben ik, onder mijn laagjes van patronen en conditionering, overleving en overtuigingen?

Op onderzoek via Stembevrijding, Breathwork en de wetenschap over het autonoom zenuwstelsel, door de lens van de Poly Vagaal Theorie bekeken.

Quechua Indigenous Women

Vrouwencirkel +

Nieuwe cirkel start in

januari 2023

Samenkomen met een groep vriendelijke metgezellinnen. Met elkaar deinen op de stroom; delen, uitwisselen, bespreken, reflecteren, verdiepen, ervaren, verzachten en groeien in onszelf.

Thuiswerken foto 1.jpg

Hoe overleef ik het thuiswerken?

Een 7-delige audio serie

De hele dag achter je scherm, calls en vergaderingen, de huiselijke rommel aan de kant schuiven net buiten beeld. Voor je het weet rijgen de dagen zich aan elkaar vast, waarin privé en werk door elkaar heen lopen. 

Het vraagt nogal wat van je, dit thuiswerken. Hoe overleef je dat?

Traject: Stem, Adem en Lijf 

Jezelf zijn. 

Het zijn grootse woorden, met een nog grotere betekenis, die zo snel en vaak gezegd worden. Maar jezelf zijn, hoe doe je dat? Wat is je Zelf? Wie is jouw Zelf? En hoe ben je dat dan? Wat is zijn eigenlijk? En wie ben je onder al je lagen van persoonlijkheid, patronen en mechanismen? Het zijn vragen, waar het antwoord zich misschien wel niet laat vangen in woorden. Maar wat wel te vinden en ervaren kan worden binnen in onszelf. En misschien ligt daar wel de sleutel naar waarachtig Zijn: het zelf ervaren van de vraag én het antwoord.

In dit traject van ruim 3 maanden wordt je uitgenodigd op onderzoek te gaan naar jeZelf, langs de denk-constructen heen, zachtjes de aangeleerde angsten losser wekend. Zodat je meer in het domein van Zijn uithangt, dan in het domein van Doen of Denken. Het zijn de meest natuurlijke, soms onbewuste fysieke processen die ons in staat stellen om op een diepere laag van Zijn terecht te komen, waar tegelijkertijd ons bewustzijn groter is.

 

We doen dit door middel van de drie-eenheid Stem, Adem & Lijf. 

Breathwork: bewust ademen, soms langere inademingen, dan weer langere uitademingen, soms snel, soms kalm.

Stembevrijding: Stem geven en naar buiten laten stromen hoe het voelt en roert in jou, zonder voorwaarden.

Lijf: Leren begrijpen en herkennen hoe jouw overlevingssysteem werkt en hoe jouw gedachten, emoties, fysieke sensaties en gedragingen er vervolgens uitzien. We doen dit aan de hand van de wetenschap over het autonoom zenuwstelsel, bekeken door de lens van de Poly Vagaal Theorie. 

 

Die hele fysieke, menselijke uitingen zoals stemklank, adem en ons lichaam blijken keer op keer de meest directe ingang tot ons Zelf. Dat deel van ons, wat Waar voelt, wat intens kwetsbaar en intens krachtig voelt, dat deel van ons dat onveranderlijk ís. Dat deel van ons wat in verbinding staat met het Aardse en met het Hemelse. Misschien wel dat deel van ons waarin Ziel en Lichaam niet twee, maar één zijn. Lees hier meer in de blog. 

 

Nadat Charo in juni '22 met succes haar opleiding tot Ademcoach afrondde, en met haar studie over de Poly Vagaal Theorie en het autonoom zenuwstelsel, herkent ze de kracht van de drie-eenheid van Stem, Adem & Lijf. "Het is een prachtige manier om tot de essentie te komen. Van onszelf, van onze kracht, van ons licht."

De lengte van het traject, de vaste samenstelling van de groep en het werken in zowel groepsverband als de individuele begeleiding, geeft je de mogelijkheid die essentie in een veilige setting te vinden en naar buiten te brengen.

 

Wat: Een traject van ruim 3 maanden, met 7 contact momenten - zowel in groepsverband als individuele begeleiding, online community en tussendoor "thuiswerk"

Wanneer:

 -10 februari, 9:15-12:15 u, groep

- 17 februari, 9:15-12:15 u, groep

- Week 11/12 (13-3, 24-3): individueel

- 31 maart, 9:15-12:15 u, groep

- Week 14/15/16 (3-4, 21-4), individueel

- 21 april, 9:15-12:15 u, groep

- 12 mei, 9:15-12:15 u, groep 

Waar: regio Haarlem 

Investering: €650

Leeftijd: 25-100 jaar

Meld je hier aan!

unnamed.png

Vrouwencirkel +

Samenkomen met een groep vrouwen, verbinden en ons gedragen voelen in de zachte kracht van het vrouwelijke. Aan de hand van het boek 'Ongetemde Wijsheid' van Mirabai Starr met elkaar deinen op de stroom; delen, uitwisselen, bespreken, reflecteren, verdiepen, ervaren, verzachten en groeien in onszelf.

We doen dit door middel van lezen, meditatie, schrijven, tekenen, lichaamswerk, rituelen, praten en zingen. 

 

Niet gebonden aan ruimte en (Covid gerelateerde) beperkingen, zijn de samenkomsten online via Zoom. Vijf keer komen we samen, van waar dan ook ter wereld, online. Daarna is er een optie om elkaar te ontmoeten tijdens een wandeling in de duinen bij Overveen. Tussen onze samenkomsten door, ontvang je via mail aanvullende oefeningen of vragen die inspireren. 

Een ruimte waarin je jouw eigen zachte kracht kunt (her)vinden en koesteren, in de brede kracht van het collectief en de weidse kracht van Pacha Mama (De Grote Moeder). 

'Ongetemde Wijsheid' van Mirabai Starr laat aan de hand van inspirerende en mystieke vrouwen uit de wereldgeschiedenis zien wat vrouwelijke spiritualiteit is. Starr toont dat we inzichten met elkaar mogen verbinden en dat we met deze vrije geest veel meer openstaan voor wat het leven ons te bieden heeft. 'Ongetemde wijsheid' is een lijfboek: Starr verzamelde de wijsheden van vrouwelijke mystici als tegengif voor de verstoorde balans in de wereld. De verhalen van godinnen, mystici en de auteur zelf inspireren je als lezer om je vrouwelijke spiritualiteit te omarmen - ongeacht je gender. Over meditatie, jezelf openstellen, instorten, schuilen, co-creëren en meer.

 

Lesduur: negentig minuten, 5 bijeenkomsten + 1 optionele wandeling. 

Tarief: €89 (incl BTW) exclusief aanschaf boek (koop bij je lokale boekenhandel!)

Lesdagen: woensdag 20:00-21:30 uur, start 25 januari 2023

Leeftijd: 18-100 jaar

Meld je hier aan!

unnamed.png
 
 
 

Hoe overleef ik het thuiswerken? 

De hele dag achter je scherm, calls en vergaderingen, de huiselijke rommel aan de kant schuiven net buiten beeld. En aan het einde van een werkdag van je bureau naar de bank doorschuiven. Voor je het weet rijgen de dagen zich aan elkaar vast, waarin privé en werk door elkaar heen lopen. 

Het vraagt nogal wat van je, dit thuiswerken. Hoelang gaat dit nog duren? En hoe overleef je dat? Wij helpen je graag! 

 

In één week begeleiden wij jou stapje voor stapje naar een prettiger woon- en werk situatie. Elke dag staat er een audiofragment voor je klaar van zo’n 10 minuten - bewust een audio, zodat je even niet naar een scherm hoeft te kijken, maar bijvoorbeeld met je ogen dicht in een fijne stoel kunt nestelen. Naast de audiobestanden, ontvang je een dagelijkse uitnodiging tot actie, concrete oefeningen die jij direct kunt inzetten om even los te komen van je werk. 

 

De “Hoe overleef ik het thuiswerken?” serie bestaat uit:

  • 7 audio’s: 1 audio per dag gedurende een week. 

  • 7 uitnodigingen tot actie, 1 oefening per dag gedurende een week

  • Bonus: Een Yoga Nidra, ook wel bekend als de ‘slaap yoga’. Een audio om volledig bij te kunnen ontspannen en wegdromen… 
     

Idealiter volg je de serie dagelijks gedurende 1 week, maar je hebt natuurlijk alle vrijheid om je eigen tempo te volgen. Alle audio’s en uitnodigingen tot actie staan op de site van Stem van Verbinding. Je kunt de serie één maand lang streamen en zo vaak herhalen als je wilt voor dezelfde prijs! 

Ben je bang dat je hier geen tijd voor hebt? Als je elke dag bewust 10 minuten neemt voor deze audio’s, dan geef jij jezelf 10 minuten de kans om weer op te laden. Dit draagt uiteindelijk bij aan efficiënter thuiswerken. Win-win dus! 

 

Onze hoop is dat je aan het einde van één week een stap hebt gezet naar een prettiger balans tussen werk en privé. 

Voor meer informatie of aankopen van de serie, zie www.stemvanverbinding.nl

Deze cursus is gecreëerd door Laura Stutvoet en Charo Durán.

unnamed.png